Tags

, ,

Acht deelnemers, waaronder voor de eerste keer ondergetekende zelf, bij prijsvraag 18, in de oneindige en onregelmatige prijsvragenserie op dit weblog. Voor het eerst een prijsvraag met een voorspelling, de antwoorden stonden nergens vooraf vast.

Geen van de acht deelnemers had op de triomftocht van Wilders gerekend. Mijn eigen redenatie klopte ook van geen kant. Ik ging er van uit dat velen in een poll zijn naam noemden, maar uiteindelijk toch iets anders zouden stemmen. Het bleek precies omgekeerd. Vincent en Bas zaten er nog het dichtst bij met 16 in plaats van de uiteindelijke 24. Ook schatte iedereen het CDA (flink) te hoog in.

Ik heb een spreadsheet gemaakt om eerlijk te bepalen wie deze ronde won. Het aantal afwijkende zetels bij elkaar opgeteld en de stand laten uitrekenen door de computer:
1 Mark 18
2 Bas 22
3 Wouter 24
4 Vincent 28
5 Gerbie 30
6 Bas de Jong 32
7 Peter 34
8 Rob 38

Duidelijk is dat vroege voorspellers (Rob, Peter, ikzelf) het aflegden tegen late reacties. Ook een nieuwe naam in het klassement van de virtuele veren. Mark wint zijn eerste virtuele veer en de titel van beste voorspeller in deze ronde. Liefst 5 partijen perfect voorspeld, totaal slechts 18 zetels afwijking, complimenten.


Stand na achttien prijsvragen:

Esther 2,5 virtuele veer
Peter 1,5 virtuele veer
Vincent 1,5 virtuele veer
Bas 1 virtuele veer
Darch 1 virtuele veer
Dinand 1 virtuele veer
Harmen 1 virtuele veer
Mark 1 virtuele veer
Massi 1 virtuele veer
Aschwin 0,5 virtuele veer
Bas de Jong 0,5 virtuele veer
Bert 0,1 virtuele veer