Tags

, , , , , ,

Voor de derde keer stond er op dit weblog een serie voorspellingen op weg naar de uiteindelijke selectie bij een groot voetbaltoernooi. Vorige week zondag de laatste. Deze week werd de selectie definitief. Hoe deed ik het?

De allereerste selectie, 4 juni 2009, 50 mogelijke namen, 23 schuin gedrukt vanwege de op dat moment logische keuze. 1 van de 3 keepers correct, al stond Vorm op gelijke hoogte met Vermeer. 7 van de 8 verdedigers correct. Alleen Dirk Marcellis stond er nog bij, ik gokte nog op 8 verdedigers en 6 middenvelders. Die 6 middenvelders zijn ook allemaal correct. Alleen Schaars is er bij gekomen, op de plek van Marcellis dus. Voorin ook 1 foutje: Van Nistelrooij stond er wel bij, Elia nog niet.

Slechts 1 van de 23 geselecteerde spelers stond niet genoemd vorig jaar, keeper Boschker. 19 van de 23 goed, geen slechte start. Augustus was de beste maand: 21 namen correct. Alleen Babel en Boschker kwamen op de plaatsen van Loovens en Velthuizen. Ook september en oktober laten maar 2 foutjes zien. In februari werd Boschker voor het eerst genoemd. De laatste ronde in mei bleek 3 fouten te bevatten. Engelaar kreeg de voorkeur boven Schaars, Anita en Vlaar boven Braafheid en Boularhrouz.

Conclusie: Van Merwijk is redelijk voorspelbaar. Zelfs zo conservatief dat hij vergane glorie (Bouhlarouz, Ooijer en Boschker) de voorkeur geeft boven jongere spelers (Maduro, Emmanuelson, Anita, Velthuizen). Jammer. De nummers 17 tot 23 komen meestal toch niet aan spelen toe. Waarom zou je daarvoor dan iemand van boven de 30 meenemen ipv een jong talent laten ruiken aan het grote werk?

Mijn eigen voorkeur is duidelijk anders. Die heb ik een jaar lang buiten deze selectie gehouden, maar nu, vlak voor het WK, wil ik die toch nog een keer even kwijt. Ik ben het op veel vlakken niet eens met Van Marwijk. Vooral Emmanuelson en Maduro horen wat mij betreft in de selectie, volgens mij zelfs voor de plaatsen 12-16 en niet als opvulling. Over de andere spelers valt te discussiëren, maar ik kies liever voor mooie voetballers dan voor nuttige.

Keepers: Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer, Tim Krul

Verdediging: Joris Mathijsen, John Heitinga, Gregory Van der Wiel, Urby Emmanuelson, Hedwiges Maduro, Ron Vlaar, Vurnon Anita

Middenveld: Wesley Sneijder, Rafael Van der Vaart, Orlando Engelaar, Demi De Zeeuw, Siem De Jong, Nigel De Jong, Clarence Seedorf

Aanval: Robin Van Persie, Arjen Robben, Eljero Elia, Klaas Jan Huntelaar, Ryan Babel, Jermain Lens

Liefst 10 van de 23 spelers anders dan onze bondscoach. Maar ja, ik heb er dan ook niet voor doorgeleerd.