Tags

, , , , ,

De laatste aflevering van deze serie. Vorig jaar juni, na de kwalificatie begonnen. Nu, een week voor de definitieve selectie bekend wordt de laatste aflevering. Tot nu toe heb ik mijn eigen mening buiten deze voorselectie gehouden, maar nu wil ik toch even wat kwijt.

Hoe kan Van Merwijk bij 30 spelers voorselectie Urby Emmanuelson negeren? Iemand die in vorm is, op vele posities (linksback, linkshalf, linksbuiten, verdedigend en aanvallende middenvelder, zelfs rechtsbuiten) inzetbaar is, genegeerd worden, terwijl Boulahrouz, Ooijer en Braafheid, die gezamenlijk een wedstrijd of tien gespeeld hebben sinds de kerst wel allemaal serieuze overwegingen zijn? Over Van Nistelrooij kun je discussiëren, maar Urby hoort gewoon in de selectie voor Zuid Afrika. Bert, herstellen kan nog. Nergens staat dat je 23 namen uit de huidige 27 moet kiezen!

Goed, nog vier afvallers dus. Anita heeft indruk gemaakt op de training, is op meerdere posities bruikbaar, dus gaat mee. De afvallers achterin zijn dus Braafheid en Boulahrouz, Ooijer wordt voor de ervaring meegenomen, al moeten we hopen dat hij geen minuut hoeft te spelen.

Op het middenveld valt er nog 1 af. Engelaar en Affelay krijgen het voordeel boven Schaars die dit seizoen te weinig heeft laten zien. Voorin hoopt Lens dat de blessure van Babel tegenvalt, zo niet, dan weet hij dat hij de eerste debutant na het WK wordt.

Hieronder kunt u zien hoe de kansen liggen. Welke spelers zich zorgen moeten maken en wie stiekem nog mag hopen.

Doel: (3/4)
Maarten Stekelenburg (100)
Michel Vorm (100)
Sander Boschker (90)

Piet Velthuizen (10)

Verdediging: (7/10)
Joris Mathijsen (100)
John Heitinga (100)
Gregory van der Wiel (100)
Giovanni van Bronckhorst (100)
Ron Vlaar (90)
Vurnon Anita (70)
André Ooijer (70)

Edson Braafheid (40)
Khalid Boulahrouz (20)
Urby Emmanuelson (10)

Middenveld: (7/9)
Mark van Bommel (100)
Wesley Sneijder (100)
Demy de Zeeuw (100)
Nigel de Jong (100)
Rafael van der Vaart (100)
Ibrahim Afellay (80)
Orlando Engelaar (60)

Stijn Schaars (50)
Wout Brama (10)

Aanval: (6/8)
Robin van Persie (100)
Dirk Kuijt (100)
Arjen Robben (100)
Eljero Elia (100)
Klaas-Jan Huntelaar (100)
Ryan Babel (60)

Jermain Lens (30)
Ruud van Nistelrooij (10)

Gerbie’s oranjeselectie. Elke maand een inschatting van de kansen van diverse spelers om de selectie voor Zuid Afrika te halen. De persoonlijke voorkeur van de schrijver doet er dus niet toe. De kansen zijn in procenten uitgedrukt. Voor 23 plaatsen kan er dus ook maar 2300 procent worden verdeeld over vele kanshebbers. Mei: 31 spelers genoemd. Nog 8 afvallers nodig.