Tags

, ,

Vanuit El Salvador vertrok ik naar Nicaragua, een klein stukje Honduras meepikkend. Meeliftend met een Nederlands stel (Rogier en Annemarie) dat ontwikkelingswerk deed, kwam ik het land binnen. Daar kwam ik al snel de foto tegen die ik vorig jaar gebruikte voor 1 van mijn prijsvragen. Ook bracht ik meer tijd dan gepland door in de schitterende stad Leon. De paasweek, Semana Santa, was begonnen, er reden geen bussen meer. Wel heb ik daardoor vele bijzondere processies gezien. Het huis van de beroemde dichter Ruben Dario, de extreem grote Katedraal en veel mooie oude gebouwen, Leon was zeker de moeite waard.

Photobucket

Ook Granada en Massaya zijn mooie steden. Bluefields, vernoemd naar de Nederlandse piraat Jacob Blaufeldt, was vooral mooi vanwege de reis ernaartoe. In een panga over de rivier, twee uur varen, omdat er geen weg meer is. Met een klein vliegtuigje terug naar de hoofdstad was ook een ervaring.

In de hoofdstad een wat mindere ervaring, lees daarover hieronder of via de link. Van de steden duidelijk de minste, de aardbeving van 1972 bleek 28 jaar later nog steeds bepalend voor het uiterlijk van de stad.

Mijn tiende nieuwsbrief verscheen ook vanuit die stad. Helaas kon Google de reis weer niet helemaal aan, vandaar dus maar weer eens twee kaartjes:

View Gerbie on tour 2 in a larger map

View Gerbie on tour 2 in a larger map