Tags

, , ,

En dat is deze keer geen prijsvraag. Meer een frustratie. Twee weken geleden tijdens de werkweek waren we in Venetië. Schitterende stad, mooie dag, prachtig weer, veel te zien. Bij de Brug der zuchten (Ponte dei Sospiri), een van de beroemdste plekken van de stad maakte ik de volgende foto.

Photobucket

Nu ben ik, misschien niet geheel toevallig, eerder in die stad geweest en ik kon me toch herinneren dat de Brug der zuchten er iets anders uitzag. En gelukkig heb ik een redelijk goed bijgewerkt fotoarchief. En daar vond ik de volgende foto, ruim twee jaar geleden genomen:

Photobucket

Twee foto’s, zelfde plek, alleen het zicht is iets anders. Is er nu geen plek meer mogelijk zonder reclame in deze wereld? Levert die gigantisch grote lelijke poster zo veel op dat de gemeente Venetië toestemming geeft een van de mooiste plekken van de stad te vervuilen? Misschien moet ik maar eens naar een wedkantoor. Binnen twintig jaar zijn het Vrijheidsbeeld, de Eiffeltoren, Opera House en de watervallen van Iguazu ook van reclame voorzien. Welke odds zou ik krijgen?

Advertenties