Tags

, ,

Terwijl ik toch al veel moois heb gezien, blijkt Honduras een mooier land dan verwacht. Vooraf op een dikke week ingeschat, bleek het me zeker drie weken te duren voor ik verder wil reizen. Veel bijzonder aardige mensen. Vorige week reeds beschreven in het eerste deel van het verhaal over Honduras, dit land heeft erg veel te bieden. Maya ruïnes in Copan, schitterende trein langs de Caribische kust, eiland voor duikers en rustzoekers, het mooiste museum ter wereld, goed weggestopt van de massa in Trujillo, eindeloze wandelingen in tropisch regenwoud, georganiseerde chaos in de hoofdstad Tegucigalpa, niemand hoeft zich te vervelen in Honduras.

In de hoofdstad had ik tijd om voetbalwedstrijd te bezoeken, maar ook om Nieuwsbrief 9 naar vrienden en bekenden te mailen.

Na drie weken reisde ik even via El Salvador, ik had weinig van het land gezien, op weg naar Nicaragua slechts een kleine omweg. In San Miguel, de stad met de hoogste gemiddelde temperatuur van het land, sprak ik een aantal echte lijmsnuivers, een rare ervaring. Ook nam ik hier afscheid van Karin, Duitse vrijetijdkunstenares, die me aanzette tot nog meer schrijven, die een mooie tekening maakte bij een verhaal dat ik had geschreven. Zij ging terug naar Guatemala, ik verder naar Nicaragua. Weer een nieuw land, in midden Amerika een logisch vervolg van de reis.

View Gerbie on tour 2 in a larger map