Tags

, , ,

Ik was al niet al te enthousiast, totdat ik haar boek las. Daarna was zelfs mijn laatste beetje sympathie voor haar verdwenen. Onlangs was ze weer een paar dagen terug in Nederland. Promotie voor haar nieuwste boek. Verschenen ter gelegenheid van haar 40e verjaardag. Of om haar kas te spekken, lijkt me een eerlijker antwoord. En weer laat ze zien dat ze een onvervalste opportuniste is, niet begaan met de wereld, zoals ze claimt, maar vooral met haar eigen ik.

Dat was in Nederland wel duidelijk geworden, in de VS hebben ze dat blijkbaar nog niet door. Daar is ze een graag geziene gaste (volgens haar zelf dan). Een van haar nieuwe vrienden is Dick Cheney. Die meneer staat een beetje onder vuur vanwege Guantanamo bay en dan vooral de daar gebruikte verhoormethoden.

In het interview in VK-magazine van een paar weken geleden werd haar daar iets over gevraagd. En wat is haar antwoord:


Was dat de vraag Ayaan? Viel Hitler wel mee omdat hij vegetariër was? Was Apartheid zo slecht nog niet omdat ook Mandela het land niet binnen een decennium rustig vaarwater inloosde? Interesseert het je werkelijk zo weinig dat je nieuwe vrienden fouten hebben gemaakt, zo lang je zelf maar de zielige ex-moslima kunt uithangen?

Ben ik nou de enige die dit opvalt of zie ik het verkeerd? Waarom laat een journalist haar hier mee wegkomen? Denkt juffrouw Ali echt dat ze serieus genomen blijft worden als ze dit soort antwoorden geeft?