Tags

, , , , ,

Over drie kwartier beginnen twee voetbalwedstrijden waar vele Nederlanders vanmiddag met meer dan gemiddelde belangstelling naar zullen kijken. Zeker hier in Twente zijn er velen die geloven dat ‘eenmaal’ vandaag zal zijn.

Velen dromen van een kampioenschap, velen zijn er al weken mee bezig. De mooiste droom, volgens mij dagdromend, is dat het in Breda gelijk is, in Nijmegen staat Ajax voor. Vijf minuten voor tijd mag Jeroen Heubach invallen. Twente huurling in Nijmeegse dienst. Hij schiet in blessuretijd NEC naast de bezoekers en in Breda is het feest. Het vervolg is logisch: Heubach de held van heel Twente, in een helikopter naar Enschede, waar hij nog eerder is dan zijn teamgenoten die nog in de bus vanuit Breda komen. Over drie dagen loopt er op de oude markt in Enschede nog 1 verdwaalde geest in een rood shirt rond, terwijl de rest weer is overgegaan tot de orde van de dag. Heubach in zijn eentje, al 72 uur wakker, maar geen genoeg krijgend van het feest.

Ook mooi was het feestje dat vele supporters maakten van het vertrek van de spelersbus. De bus moest stapvoets door hagen fans heen, nauwelijks enig zicht vanwege het vuurwerk. Ik ken de chauffeur van de spelersbus toevallig (Twente is niet zo groot), hij zal ze er voorzichtig langs hebben gereden. De autobaan was tijdelijk geblokkeerd.

Toch ben ik, of misschien hoop ik het ook wel, bang voor de Tukkers. De druk wordt wel erg hoog. Een extra trainingskamp, uitgewuifd alsof je van het front terugkomt, een tegenstander die het alle topclubs dit seizoen moeilijk heeft gemaakt. RTV Oost al sinds gisteren in Breda. Is het niet te veel? Faalde AZ ook niet bij Excelsior toen het alles in eigen hand had?

En verdient het team met de meeste doelpunten voor en de minste doelpunten tegen niet gewoon de titel? Ik gun het de Costaricaanse held van vele fans, een bescheiden jongeman die ik vorige maand mocht interviewen. Ik gun het vele fans, die al jaren fanatiek meeleven en hun club in de laatste vijf jaar flink hebben zien groeien. Ik gun het vele Tukkers. Maar ik hoop toch iets anders…

Over ruim twee en een half uur zullen we het weten. En is dit blogje al weer achterhaald. Tja.