Tags

, , ,

Ooit was ik al eens twee keer op 1 avond op de televisie. Leuk verjaardagscadeau, eerst naar DWDD en later ook nog naar PenW. Ik schreef er al over hier.

Vorig jaar haalden we een leuk geintje uit na de Ronde van Vlaanderen. Een voor een langs de camera lopen, terwijl Erik Dekker werd geïnterviewd.

Terug te lezen (en zien!) via deze link. Ik loop na 37 seconden door beeld. Maar zo langzamerhand beginnen mijn mediaoptredens toch wel frequenter te worden.

Het begon twee weken geleden bescheiden, toen mijn handen in beeld kwamen, met daarin de boeken die ik door John Irving heb laten signeren. Ik werd ook nog ondervraagd door de man achter de camera. Misschien waren mijn antwoorden niet interessant genoeg, maar waarschijnlijker is dat men mij in bescherming heeft willen nemen tegen de hysterie van het beroemd zijn. Hoe dan ook, ik ben er uit geknipt, behalve dan mijn handen na een seconde of 11, 12. En als beginshot. Het is na te kijken: filmpje rechts.

Toen ging het hard. Vorige week ineens een mailtje. Of ik toelichting wilde geven. Ik had tenslotte een AOW-gat. Hoe wist men dat? Ineens herinnerde ik me dat ik daarover ooit een blogje schreef. Werd alsnog gelezen. En na mijn telefonische toelichting stond ik de volgende dag prominent in de krant. Ik ben voorbestemd voor armoede blijkbaar.

Afgelopen vrijdag mocht ik een interview houden voor het clubblad van mijn geliefde GFC. Zoals ik er in de loop der jaren al tientallen heb gedaan. Alleen deze keer was mijn gesprekspartner zo beroemd, dat er weer beelden van zijn gemaakt. Het is ook weer duidelijk te zien wie de amateur is. Zelf aan het woord, pen en papier bijna nutteloos op schoot. Maar goed, het was leuk om mijn Spaans even op te halen. En de vijf minuutjes die ik kreeg hebben me toch nog bijna anderhalf a-4tje tekst opgeleverd. Met een leuke foto er bij moet het mij toch lukken om daar twee pagina’s voor het clubblad van te maken. Kijk zelf als je wil: RTV Oost, bij 11.49 minuten in het filmpje ben ik te zien.

Toch zit ik nu te overwegen een manager in te schakelen. Al die optredens in de media kosten veel energie, ik moet me bijna vermommen als ik de straat op ga. Het moet niet gekker worden.

Advertenties