Tags

, , ,

Nadat ik in Mexico erg veel had gezien, tijd voor kleinere landen. En daar zijn er veel van in midden Amerika. Als eerste bezoek ik Belize. Leuk land, al eerder te lezen op mijn weblog, maar achteraf heb ik er te weinig tijd doorgebracht. Er is meer dan de voormalige hoofdstad en Caye Caulker ook al is het eilandje ideaal voor rustzoekers, duikliefhebbers en zij die even weg willen van de bewoonde wereld.

Maar goed, ik was op weg naar Tikal, na de vele Maya ruïnes die ik in Mexico al had gezien, toch nog, ondanks de hoge verwachtingen, een overtreffende trap. Vanuit El Remate, mijn basis voor het bezoek aan Tikal, verzond ik ook mijn zevende nieuwsbrief, waarin ik een (vergeefse?) poging deed om uit te leggen hoe ‘life on the road’ eruitzag. Lastig voor thuisblijvers volgens mij, ondanks mijn verhaal en gesneden koek voor ervaren reizigers. Na mijn bezoek aan Tikal heb ik me jaren afgevraagd wat nu een pizote was, totdat ik jaren later, toen het internet steeds interactiever werd (dank u WikiPedia), eindelijk de Nederlandse benaming vond: Witsnuitneusbeer.

Na een paar dagen tussen de honderden taalstudenten in Antigua, belandde ik ongepland in de hoofdstad, Guatemala city. Ooit stond op mijn weblog al deze foto. Morgen het verhaal achter de foto. Te lang om hier onder te plakken. Waarschijnlijk ook te lang voor morgen, sla maar over dan, mocht je dat vinden.

View Gerbie on tour 2 in a larger map