Tags

, , , ,

Maart betekent de laatste kans voor kandidaten om nog in de voorselectie terecht te komen. Volgende maand wordt het wel erg krap, als je naam nu niet genoemd wordt, dan kun je je beter richten op het EK in Polen en Oekraïne.

Siem de Jong is al een ruime maand in topvorm. En wanneer je bij een titelkandidaat belangrijk bent en, belangrijker nog als middenvelder regelmatig scoort, dan ben je volgens mij automatisch ook een kandidaat voor Oranje. Bakkal, Affelay en Schaars (geblesseerd!) hebben er een concurrent bij.

Ook nieuw is Roel Brouwers. Volgens velen volgt Van Marwijk hem al. Hij doet het goed in Duitsland, dat lijkt me voor een verdediger een aanbeveling. Daarnaast debuteerde jeugdinternational Van Aanholt in het eerste van Chelsea. Moet je ook wel wat kunnen volgens mij. Maar is dat genoeg? Er zullen dus ook verdedigers moeten afvallen, zeker gezien de hoeveelheid kandidaten. Volgende maand begint het schrappen van namen, maar deze maand is duidelijk geworden dat de kansen van Ooijer (de nieuwe Barry Opdam?) slinken, terwijl Boularouhz en Drenthe ook de vakantiefolders mogen ophalen zo langzamerhand.

Voorin als gebruikelijk blessureleed. Van Persie is op de weg terug, Elia is al een tijdje aan het sukkelen, Robben liep gisteren ook trekkebenend het veld af. Is Van Nistelrooy straks wel fit genoeg voor een groot toernooi? Huntelaar speelt dan wel niet veel, maar omdat hij minder blessuregevoelig is, stijgen zijn kansen elke week. Of mag Lens toch nog hopen op een verrassing? Veel keus is er voorin niet echt.

Doel: (3/7)
Maarten Stekelenburg (90)
Michel Vorm (70)
Piet Velthuizen (60)

Sander Boschker (40)
Kenneth Vermeer (20)
Edwin van de Sar (10)
Tim Krul (10)

Verdediging: (7/17)
Joris Mathijsen (90)
John Heitinga (90)
Gregory van der Wiel (90)
Giovanni van Bronckhorst (80)
Edson Braafheid (70)
Ron Vlaar (60)
Urby Emmanuelson (60)

André Ooijer (50)
Glen Loovens (20)
Roel Brouwers (20)
Patrick van Aanholt (10)
Douglas (10)
Jos Hooiveld (10)
Jeffrey Bruma (10)
Khalid Boulahrouz (10)
Royston Drenthe (10)
Ronnie Stam (10)

Middenveld: (7/15)
Mark van Bommel (90)
Wesley Sneijder (90)
Demy de Zeeuw (90)
Nigel de Jong (90)
Rafael van der Vaart (80)
Orlando Engelaar (60)
Ibrahim Afellay (50)

Stijn Schaars (40)
Siem de Jong (20)
Wout Brama (20)
Otman Bakkal (20)
Clarence Seedorf (20)
David Mendes da Silva (10)
Leroy Fer (10)
Georgino Wijnaldum (10)

Aanval: (6/10)
Robin van Persie (90)
Dirk Kuijt (90)
Arjen Robben (90)
Eljero Elia (90)
Klaas-Jan Huntelaar (80)
Ryan Babel (70)

Ruud van Nistelrooij (50)
Jan Vennegoor of Hesselink (20)
Jermain Lens (10)
Danny Koevermans (10)

Gerbie’s oranjeselectie. Elke maand een inschatting van de kansen van diverse spelers om de selectie voor Zuid Afrika te halen. De persoonlijke voorkeur van de schrijver doet er dus niet toe. De kansen zijn in procenten uitgedrukt. Voor 23 plaatsen kan er dus ook maar 2300 procent worden verdeeld over vele kanshebbers. Maart: 49 spelers genoemd. Nog 25 afvallers nodig.

Advertenties