Tags

, , ,

Weer een leuk verjaardagscadeau van mijn zusje (en zwager), ik mocht vanavond naar de voorstelling van Kees Torn. De vorige show zag ik in Hengelo. ‘Dood en verderf’ won dat jaar ook meteen een Poelifinario. Ik vond het dus ook een geweldig cadeau afgelopen kerst.

Torn is een woordkunstenaar zoals we ze in Nederland bijna niet kennen. Vanavond trof hij, voor mij onbegrijpelijk, een zaal aan met slechts 42 bezoekers. Dus terwijl aanstaande vrijdag Adje mag optreden en we daar al wekenlang vele reclameborden voor tegenkomen, terwijl ene Vorkink een zaal vol krijgt, zitten er voor een van de beste cabaretiers van het land nog geen vier voetbalteams in de zaal.

Desalniettemin speelde hij een prachtige voorstelling met prachtige vondsten, mooie rijmpjes, geweldige liedjes, leuke props, de gebruikelijke sigaar en whisky en veel inventieve verhalen tussendoor.

Ik schreef ooit al eens over Torn op dit blog. Gelukkig is er meer te vinden op YouTube. Zoals een aantal nummers uit zijn bekroonde show ‘Dood en verderf’:

p.s. En altijd leuk voor mijn collectie: weer een boek gesigneerd door de schrijver