Tags

, , , , , ,

Het is boekenweek, maar deze boekenweek is voor mij een bijzondere. Liefst vier schrijvers hebben de afgelopen zeven dagen een of meerdere boeken voor mij gesigneerd. Het begon vorige week donderdagmiddag met Joost Zwagerman die in Hengelo in de winkel zat. Niet al te enthousiast, leek mij, maar ja, als je het boekenweekgeschenk mag schrijven, dan horen deze verplichte nummers er bij. Behalve ‘Duel’, heb ik nu ook mijn favoriete boek van hem Vals licht met een handtekening in de kast staan.

Dezelfde avond in Oldenzaal, signeerde Freek de Jonge niet alleen zijn nieuwe CD ‘Van A naar Z’, maar ook een collectors item De wereldverbeteraar. Een avond later ook in het theater een gesigneerde CD, maar gelukkig ook zijn boek met gebundelde columns: Zes jaar vrijdagmiddag.

Het hoogtepunt was toch vanmiddag. In Hengelo was de wereldberoemde schrijver John Irving te gast. Ik was een van de zestig gelukkigen die een kaartje hadden weten te bemachtigen. Naast een interview, een lunch, natuurlijk ook de kans om boeken te laten signeren. Ik had er drie meegenomen, een zo goed als volledige collectie staat thuis in de kast, maar dat leek me ietwat overdreven. Natuurlijk was Irving in Nederland om zijn nieuwste boek, Last night in twisted river te promoten, maar helaas was de Engelse versie zo duur dat ik niet genoeg geld bij me had om die aan te schaffen. Gelukkig deed hij daar niet moeilijk over en signeerde voor mij en vele anderen ook oudere boeken.

RTV Oost was ook aanwezig en al wachtend had ik ineens een microfoon onder mijn snufferd. Blijkbaar waren mijn antwoorden niet interessant genoeg om uitgezonden te worden. Maar voor degene die mijn handen herkennen, ze zijn wel in beeld. Als het filmpje stilstaat, of na 11-12 seconden tijdens het filmpje. Ik gok overigens dat het vooral ging om de boeken die ik in mijn handen had. Kijk zelf: RTV Oost.