Tags

, ,

Het verhaal van twee dagen geleden had ik graag willen opluisteren met wat foto’s. Maar helaas ben ik die foto’s kwijtgeraakt. Vanaf Guanajuato tot en met Mexico city reisde ik in gezelschap van Alex en Michael, twee Duitsers. Zij vlogen vanaf Mexico naar huis. Aangezien ik meer vertrouwen had in 2 vrienden en de Duitse post dan in de Mexicaanse posterijen, gaf ik ze een pakketje mee om op te sturen naar Nederland. Wat fotorolletjes, petjes, plattegronden van steden, wat prullaria.

Zoals jullie wel zullen begrijpen, het is nooit aangekomen. Omdat ik toch vertrouwen heb ik de mensheid, ga ik er van uit dat deze twee jonge reizigers mijn adres zijn kwijtgeraakt. Ik heb hun adres niet. Ik heb dus geen mogelijkheid contact met ze op te nemen.

Nu heb ik ook veel vertrouwen in de kracht van het internet. Zelf vond ik een dagboek in Honduras, dat ik heb meegenomen en via LiveJournal en Lonely Planet vond ik de eigenaresse in Canada terug: lees zelf.

Dus probeer ik het tien jaar later nog een keer. Wie kent de twee Duitsers, Alex en Michael. Zij reisden in januari en februari 2000 zeven weken door Mexico. Eerder reisden ze al naar Venezuela en andere verre bestemmingen. Ongetwijfeld zullen ze vaker grote reizen hebben gemaakt. Wie kent de Duitse equivalent van Hyves of Facebook? Ik weet dat ze uit het (noorden van het) Schwarzwald kwamen, een klein dorpje. Ik herinner me vaag iets over een meer en de vrijwillige brandweer. Een van de twee was een hobbyfotograaf (de bijna Italiaanse uitziende met krullen), sjouwde in ieder geval een dure camera met zich mee.

Is er nog een kans dat ik ze vind? Wie helpt me? Hoe groot is de kracht van het internet?