Tags

, , ,

Door de drukte en reizen in februari ben ik een beetje achterop geraakt bij mijn schema van tien jaar geleden. Maar goed, een paar weken op tien jaar maakt ook niet veel uit. Als eerste de twee nieuwsbrieven die hadden moeten staan bij de vorige stukjes.

Boca Chica, 15 januari 2000 over de Dominicaanse Republiek en Haiti.

San Antonio, 2 februari 2000 over het zuiden van de Verenigde Staten.

Dan het eerste deel van Mexico. Bijzonder land. Al snel bleek dat er nog maar 1 trein reed in het hele land. Maar dat was dan ook wel een hele bijzondere. Zelf ben ik mijn foto’s kwijtgeraakt (verhaal komt binnenkort), maar tegenwoordig is er altijd iemand die wat op YouTube zet:

De Barrancas del cobre (Copper Canyon) hebben een eigen website. De treinreis geldt als een van de mooiste treinreizen die je kunt maken. Ik was in ieder geval erg onder de indruk van de reis die voor mij 17 uur duurde.

Ik was iets minder enthousiast over de kuststeden San Blas en Puerto Vallarta. Daarentegen was de tweede stad van het land, Guadelajara, wel weer erg mooi. Niet alleen dat, ik bezocht er ook een bijzondere voetbalwedstrijd. El Clasico. Het verhaal stond al in de Goal en ook op deze weblog, drie jaar geleden.

Halverwege de maand was ik in Guanajuato, voor mij het hoogtepunt van Mexico. Wat een schitterende stad.

View Gerbie on tour in a larger map

Advertenties