Tags

, , , , , ,

Hard Gras 69Hard Gras 69 – Het geval Sneijder

Titelverhaal slaat op een leuke mailwisseling tussen Henk Spaan en Hugo Borst over wie er wel en wie niet mee moet naar Zuid Afrika, zoals ik op mijn weblog ook al sinds juni aan het speculeren ben. Opvallende keuze van Spaan: Sneijder niet meenemen ter wille van de teamgeest.

De inhoudsopgave is op onverklaarbare wijze verdwenen, jammer. Bob Dijkshoorn in de jeugd van AZ. Zijn vader laat zich van een kwetsbare kant zien. Leo Verheul is de enige Nederlandse journalist die ooit door Maradona werd gebeld. Hij schrijft de geschiedenis van zijn ‘vriendschap’ met de Argentijnse ster. Peter de Waard vergelijkt de rechtsbacks Van den Burgh en Romeijn, waarna Erik Brouwer, het lijkt wel een geschiedenisnummer, het eerste kampioenschap van Ajax tot leven brengt. Een kort gedicht van Theun de Winter over Robert Enke en een uitgebreide maar daarom niet minder leuke lezerspost sluiten dit nummer af.

Leuk. Niet meer dan dat.

Quote: “Omdat ik er niet in slaagde om dat andere fenomeen, Harry Vermeegen, ervan te overtuigen om zijn gebruikelijke act achterwege te laten, maar genoegen te nemen met een uniek interview zag ik me genoodzaakt om het weerzien met Maradona nogal vrij te vertalen.” (blz. 54)

Nummer: 10-003
Titel: Hard Gras 69. Het geval Sneijder
Auteur: Diversen (Erik Brouwer, Leo Verheul, Nico Dijkshoorn, Peter de Waard, Henk Spaan, Hugo Borst)
Taal: Nederlands
Jaar: 2009
# Pagina’s: 112 (477)
Categorie: Sport (Voetbal)
ISBN: 978-90-468-0672-2