Tags

, , , , ,

Cor GalisCor Galis – De mening van Cor Galis

Iedereen voorbij een bepaalde leeftijd kent Cor Galis, al zal de meerderheid zijn naam niet kennen. De VPRO radiopersoonlijkheid kondigde menig programma aan en af, met zijn mooie donkere stem. Erg herkenbaar en bijna een cultheld in de tijd dat het aantal radiostations in Nederland nog erg beperkt was.

Ooit kreeg ik dit boekje cadeau, volgens mij van Bas, met een CD er bij. Een verzameling columns van de ietwat nukkige oude man, die over een geweldige dosis humor blijkt te beschikken, maar vooral gezond verstand en zich nog oprecht kwaad kan maken over bureaucratie en domheid. Leuk boekje.

Stiekem toch ook een beetje geschiedschrijving. En tijdens het lezen heb ik me menig maal afgevraagd wat Galis over het huidige Nederland zou zeggen. Daar komen we helaas nooit meer achter.

Quote: “Ik kan niet zeggen, luisteraars, dat het gemiddelde gedachtegoed van de Nederlander mij aanspreekt. Ik bedoel: stemmen op het CDA, Nederlandstalige muziek, Jos Brink, om maar es wat te noemen, nee, ik word daar niet vrolijk van.” (blz. 32)

Nummer: 09-070
Titel: De mening van Cor Galis
Auteur: Cor Galis
Taal: Nederlands
Jaar: 1994
# Pagina’s: 96 (14151)
Categorie: Columns
ISBN: 90-5018-268-2

En met het 70e en laatste boek van 2009 sluit ik hierbij de categorie ‘boekbesprekingen 2009’ af. Er ligt natuurlijk al weer een stapeltje klaar dat in 2010 gelezen is, dit blog zonder boekrecensies is natuurlijk niet mogelijk. 70 boeken, 18 meer dan mijn doel. 14.151 bladzijden, 849 minder dan mijn doel. Ach.

Advertenties