Tags

, , ,

Ineens stond het bericht er op teletekst. Even zoeken op het www en je komt allerlei berichten in vele talen tegen. Maar het klopte wel, de conclusie was overal gelijk. Morto Ballerini, de bondscoach van de Italiaanse wielrenners is overleden. Of zoals de Gazetta dello Sport het omschrijft: Tragedia.

Ik dacht meteen terug aan Parijs – Roubaix, ik moest het jaar even opzoeken, maar het bleek 1998 te zijn. Meer dan vier minuten voorsprong op nummer twee, zelden iemand zo verdient een klassieker zien winnen. Zelden ook was iemand zo blij. Iedereen gunde het hem, de overwinning in ‘zijn’ race. Een bezoeker die destijds in het stadion zat heeft mooie beelden op YouTube gezet. Eerder won hij die race ook al in 1995.

Nog mooier is een hommage aan hem, vorig jaar al gemaakt, maar nu ineens populair op YouTube. Kijk zelf naar de schitterende beelden van de hel van het noorden, maar ook naar zijn triomfen als bondscoach:

Photobucket

Bron: redkiteprayer.com

Een snel in elkaar geflanste filmpje met toepasselijke muziek is hier te vinden. Ballerini was een prachtige aanvaller in het wielerpeloton, een graag geziene gast na zijn actieve carrière.

Franco Ballerini, grazie per tutti.