Tags

, , , , ,

Afzender Harold StrouckenH.A. Biff – Afzender Harald Stroucken

Leuk idee van de schrijver. Schrijf 200 brieven aan bedrijven, politici, beroemdheden en organisaties. Maar schrijf die brief alsof je een jochie van negen bent. En kijk dan wie er antwoord en hoeveel moeite er in die brief is gestoken.

Sommige brieven zijn erg leuk, geweldige kinderredenaties om een bedrijf of politicus uit te lokken. Andere brieven zijn wat minder, komen wat gekunsteld over en gebruiken zinsconstructies die niet snel uit de pen van een negenjarige zullen komen.

De antwoorden zijn ook verschillend. Van een foto met handtekening en losse opmerking tot anderhalve pagina waarin op alle, zelfs onzinnige, vragen wordt ingegaan.

Leuke vondst in de opruimingsbak, ooit voor anderhalve gulden aangeschaft, nu pas gelezen, jaren later.

Quote: “Lieve huisenminister, ik ben 9 jaar en ik wilde jou eens vragen waarom je zoveel laat bouwen en waarom de steden zo groot zijn dat de kinderen al op de straat moeten spelen. Als je weiniger steden laat bouwen hoeven we op school ook niet meer zoveel steden van buiten te leren. Ik wort er helemaal niet meer wijs uit om dat allemaal van buiten te leren.” (blz. 34)

Nummer: 09-069
Titel: Afzender Harald Stroucken
Auteur: H.A. Biff
Taal: Nederlands
Jaar: 1988
# Pagina’s: 144 (14057)
Categorie: Humor
ISBN: 90-229-7817-6