Tags

, ,

Een van de leukste dingen als je zo klein bent als ik, is dingen weggooien. Je kunt van alles doen, want als ze boos worden doe je óf net alsof je het niet begrijpt óf je lacht een keer lief en ze worden toch niet boos.

In de kamer gooi ik het liefst alles wat op tafel staat op de grond. De onderzetters, de kranten van papa, speelgoed of de bloemengieter uit de vensterbank, alles kan naar de grond. Vanuit de box kun je ook heel goed dingen op de grond gooien. Als het tussen de spijlen door past tenminste. Zo niet, dan kan ik altijd nog opstaan en iets over de rand gooien.

Ook leuk is om tijdens het eten dingen weg te gooien. Meestal heb ik mijn eten allang op als papa en mama nog steeds aan het eten zijn. Maar dan laten ze me wel in die vervelende stoel zitten. Ik kan geen kant op! Als zoethoudertje proberen ze dan een stuk speelgoed of een boekje voor me neer te leggen. Alsof ik zo simpel om te kopen ben. Niets daarvan, weggooien met die zooi.

Eigenlijk is er altijd wel wat om te gooien. Een speentje vanuit het bed tussen de spijlen door, de fles, zodra ik geen zin meer heb ik drinken of een knuffel die in de weg ligt.

Boven kom ik ook steeds meer tegen om te gooien. Dat aankleedkussen is het ergste. Elke dag weer, keer op keer, nemen ze me daarmee naar toe. En dan verwachten ze ook nog dat ik stil blijf liggen. Hallo, ik slaap 2 keer per dag en daarbij ook nog een hele nacht, waarom moet ik dan stil liggen omdat het papa en mama toevallig uitkomt?

Ik pak dan gewoon alles wat binnen handbereik ligt. Eerst de speeltjes waarmee ze me rustig proberen te houden, zoals het konijntje waar muziek uitkomt, het eendje, een ring met lawaai of badspeeltjes. Als die allemaal op de grond liggen of in bad (ligt er aan welke kant ik opgooi), dan begin ik aan alles wat naast het aankleedkussen ligt. Luiers, shampoo, zeep, gel, borstels, kammetje, je wil niet weten hoeveel troep er naast dat kussen ligt. Kan allemaal op de grond gegooid worden.

Tegen de tijd dat mijn luier verschoond is en ik aangekleed, ziet de badkamer eruit alsof we in Bagdad wonen. Dat vind ik dan weer grappig.