Tags

, ,

Vlaggetjes door de hele kamer. Dat was het eerste dat ik zag. Mooi, waar ik ook keek, er hingen vlaggetjes. Het moest wel een bijzondere dag zijn. Vrijdag in de crèche hadden ze ook al voor me gezongen en mocht ik trakteren. Er moet iets aan de hand zijn? Opa en oma waren er al snel, dat was gezellig. Mama probeerde me weer iets op het hoofd te zetten, maar ik hou niet van mutsen en hoedjes. Ook niet de muts van de crèche. Dat weet ze toch?

Ik kreeg argwaan toen ze voor me op tafel een stukje taart neerzetten. Voorzichtig pakte ik een beetje slagroom. Ik at het chocolaatje op en nam nog wat slagroom. Normaal krijg ik dan meteen commentaar. Ik mag nooit met de vingers eten, niet eens een beetje knoeien en nu staat papa achter een camera en duwt mama het taartje nog dichterbij. Wat is er aan de hand vandaag? Ik vind het niet erg hoor, duik met mijn gezicht richting taartje en zit onder de slagroom. Iedereen lacht. Ik ook. Dit is leuk. Ik grijp vol in het taartje en smeer overal slagroom op. Heerlijk.

Dan is er ineens een nieuw karretje. Met een pop erin nog wel. Ook leuk, kan ik mooi mee stappen. ’s Middags is er nog meer bezoek. Het wordt zelfs druk, het hele huis is vol. Allemaal willen ze me kussen en ik krijg heel veel cadeautjes. Wat is er gebeurt? Maar ik vind het geweldig. Vooral omdat al mijn neefjes en nichtjes er zijn en nog meer andere kindjes. Gezellig met zijn allen spelen. En iedereen is vrolijk, iedereen lacht. Ik hoef niet eens voor de tweede keer naar bed, ik zeg maar niets, misschien hebben papa en mama het niet door, ze lijken wel erg druk.

Zelfs als ik per ongeluk een glas op de grond gooi is niemand boos, dit is wel een heel bijzondere dag. En elke keer als er iemand weggaat, dan komt er weer iemand anders bij. Nog meer knuffels, kussen en cadeautjes. Wat een dag. Als het al donker is en ik moe ben krijg ik eten en een fles, dan kan ik het weer even volhouden. Chipjes zijn ook lekker trouwens.

’s Avonds hoef ik pas laat naar bed, het is al bijna negen uur. Beneden zitten bijna geen mensen meer. Maar ik vond het een prachtige dag. Ik hoop dat ik binnenkort weer jarig ben.