Tags

, , ,

Nu voor de zoveelste keer duidelijk wordt dat de heer Balkenende niet een sterke en/of intelligente leider is, laat staan dat hij leiderschapskwaliteiten heeft, moet toch echt de vraag gesteld worden wie er in Nederland daadwerkelijk iets te zeggen heeft. Of beter geformuleerd: wie heeft of hebben er belang bij om jarenlang deze brokkenpiloot aan het roer te laten. Wie heeft er gezorgd voor liefst vier kabinetten Balkenende?

De vergelijking met de vorige president van de VS is snel gemaakt. Beperkte intelligentie, weinig kennis en toch aan de macht komen. Dan moeten er andere machten meespelen. In Nederland moeten er achter de schermen mensen zijn die graag Balkenende als premier hebben. Zij kunnen óf iets rechtstreeks met hem regelen óf juist hun gang gaan wetende dat de politiek hen niet lastig zal vallen.

Wapenhandelaars, bankiers, buitenlandse multinationals, geheime diensten, niveau riche, mafia of zelfs de koninklijke familie? Zeg het maar. Want je maakt mij niet wijs dat iemand die zo veel stupide fouten maakt, zo weinig charisma heeft en zo opzichtig zijn best om een bepaalde positie te verwerven of behouden, de democratische grootste gemene deler is. In een land waar de ontkerkelijking al lang regeert en waar RTL4 en SBS populair zijn, kan deze stuntel nooit de keuze van het volk zijn. Welke journalist zoekt het uit en wordt beroemd?