Tags

, , , ,

Herman Brusselmans - Guggenheimer wast witterHerman Brusselmans – Guggenheimer wast witter (09-060)

Guggenheimer heeft genoeg van zijn televisiestation. Zijn broer mag daar mee verder gaan, zelf gooit hij zich op de reclamewereld. Zoals we van Brusselmans gewend zijn, is het absurde ver doorgedrongen in het verhaal. Van burgemeesters in bordelen, televisiepersoonlijkheden die geen werk hebben, via dienstmeisjes die een Prince moet kunnen schenken tot een zeisenfabriek die winst moest gaan draaien.

Deel twee uit de Guggenheimer trilogie. Deel 1 staat in de kast, volgens mij is deel 3 verboden, dus dat kon wel eens lastig worden. Waarschijnlijk te verkrijgen via fanatieke verzamelaars die woekerprijzen vragen. Zoals degene die minstens 150 euri wilde hebben voor het toneelstuk dat Brusselmans en Lanoye ooit samen geschreven hebben.

Quote: “…denk je nu écht dat Liefde ooit iets te maken heeft met geld? Ben je nu echt zo’n rotzak als ik al de hele tijd denk? Of is het alsnog mogelijk om in je – ver weg in de krochten van je kop verborgen – verstand te rammen dat de Liefde een fenomeen is dat op Zichzelf bestaat en dat nooit inmenging van laaghartige zaken als Geld of Wat Dan Ook Van Dien Aard zal duiden?” (Blz. 83)

Nummer: 09-060
Titel: Guggenheimer wast witter
Auteur: Herman Brusselmans
Taal: Nederlands (Vlaams)
Jaar: 1996
# Pagina’s: 256 (12814)
Categorie: Fictie
ISBN: 90-5713-400-4