Tags

, , , ,

Zoals al eerder hier te lezen viel was het mij gelukt om kaarten te scoren voor Kyteman’s laatste concert afgelopen zaterdag in de HMH. Ajax speelde thuis, had ik pas door toen we al bij de Arena stonden om te parkeren. Daarna was de meubelboulevard gesloten (wat jammer..) maar bleek ook dat even zitten om wat te eten niet eenvoudig was in de Amsterdamse Poort. Maar het ging uiteindelijk om het concert.

Op tijd in de hal, dus een mooie plek midden op de tribune, geen uren meer staan, ik ben ook geen 19 meer. Leuk voorprogramma van C-mon & Kypski en daarna voor het allerlaatst Kyteman en zijn Hip Hop Orchestra. Ik heb genoten van het enthousiasme op het podium, de emotie van de muzikanten, de vrolijke chaos die toch weer schitterende muziek opleverde, de tientallen (ik telde er bij ‘Blow the whistle’ 39 op het podium) vrienden die samen een prachtige show gaven.

De bijna verlegen Colin die overduidelijk de leiding had, helemaal opging in zijn muziek, de stereotype grote ego’s van de rappers, de violisten en blazers die nooit hadden gedacht ooit het podium van de HMH te halen, het achtergrondkoor, het was een feest dit te mogen zien.

Mijn foto’s zijn niet zo denderend, de afstand en het licht helpen niet. Een goedkope camera ook niet. Maar het gaat om het idee. De herinnering. Een indruk:

DSCF1286

Sorry:
DSCF1290

Het einde:
DSCF1291

Ik heb een onvergetelijke avond gehad. Zelfs de file om half een ’s nachts ben ik bijna vergeten…

Advertenties