Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Alleen op de weg rijdend vergeet ik wel eens richting aan te geven als ik afsla. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting


Datum: 27-11-2009
Tijd: 8.20 uur
Plaats: Aansluiting N35 en N36 bij Wierden
Dader: Grijze Volkswagen (78-KBV-6)
Situatie:
Ik kom aanrijden bij een rotonde, maar moet wachten voor ik de rotonde opkan. Helaas staat bij de oprit voor me een rij zolang het oog reikt die dezelfde rotonde wil gebruiken. Dit kon wel eens lang gaan duren.

Maar dan heb ik mazzel, na een auto of 10, 12 komt de grijze Volkswagen aangereden die richting aangeeft. Rechtsaf.

Mooi, in dat gat kan ik precies duiken. Ik haal mijn voet van de rem en begin heel langzaam richting rotonde te rijden. Tevergeefs. Ik moet meteen weer remmen.

De grijze volkswagen wil niet rechtsaf, ook al geeft ze dat wel aan. Een blonde bimbo achter het stuur heeft niet eens door dat er een afslag naar rechts is, laat staan dat ze mij ziet. Ze is zo druk aan het telefoneren (ooit van handsfree gehoord?) dat de rotonde met een hand aan het stuur al een hele opgave is. Rekening houden met andere weggebruikers is er niet meer bij.

Straf: Drie maanden zonder mobiel. Iemand die zo verslaafd is, kan volgens mij niet beter gestraft worden.