Tags

, , ,

Vorige maand waren we weer een paar dagen op reis. Best leuk, je hebt veel om te kijken. Niet in de auto, maar wel onderweg als je stopt en ’s avonds als we ergens rondwandelen. Wat ook leuk is, is bij papa en mama op de kamer slapen. Ze hebben dan een campingbedje meegenomen dat papa opbouwt (kan dus niet echt moeilijk zijn) als we ergens een hotelkamer hebben gevonden. Dat vind ik heel gezellig. En omdat ik overdag in de auto meestal de ogen wel dichtdoe, heb ik ’s avonds mooi tijd en energie om met papa en mama te spelen, te praten en grapjes te maken.

Jammer genoeg vinden zij dat ik toch op tijd moet gaan slapen. Dan leggen ze me veel te vroeg in bed. En niet alleen dat, ze hangen een deken, een bedsprei of een handdoek over de zijkant, zodat ik niet door het gaas meer kan kijken. Dus moet ik helemaal opstaan om wat te zien. Dat is niet zo simpel met een slaapzak aan, maar goed, je moet er wat voor over hebben.

De laatste avond was wel grappig. Mama was nog in de badkamer en papa begon te tellen elke keer als ik over de rand van mijn bedje keek. Dat kon net als ik rechtop stond, dus als dat lukte, had ik de grootste lol. Een keer voor in het bedje, een keer achterin het bedje, dan weer in het midden, het was elke keer weer een verrassing waar ze me konden zien. Toen mama klaar was in de badkamer, was ik al bij negen keer. Mama gokte dat ik bij 16 keer zou ophouden, papa dacht dat ik wel twintig keer zou halen.

Na de 16e keer ben ik extra lang blijven liggen. Had ik ze mooi te pakken, toen ik alsnog voor de 17e keer opstond. Ik zag ze wel lachen in dat grote bed. Soms deden ze tegen mij even alsof ze echt boos waren, maar ik kon aan hun gezicht zien dat dat helemaal niet echt was. Bij 24 ging mama al slapen. Dat is ook niet eerlijk. Als je zo groot bent, moet je toch langer opblijven dan een klein meisje zoals ik? Papa telde nog wel door. Die was aan het lezen, met zijn hoofd aan het voeteneinde, het licht in de badkamer was nog aan.

Eigenlijk was ik wel erg moe. Toen papa me neerlegde na de 26e keer, overwoog ik even om maar te gaan slapen, maar ik vond het toch nog wel een leuk spelletje, dus ben ik nog een paar keer opgestaan. Om een uur of 11, na de 32e keer deed papa ineens het licht uit en ging ook slapen. Was ik verdorie de enige die wakker was. Ook niet leuk. En ik kon opstaan wat ik wilde, ze zagen me toch niet in het donker. Toen heb ik het maar opgegeven.

De volgende vakantie ga ik kijken of ik mijn record kan verbreken.

Advertenties