Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb met mijn spiegel de muur van een parkeergarage van een beetje kleur voorzien. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 10-9-2009
Tijd: 8.15 uur
Plaats: Almelo, Windmolenbroek
Dader: Donkere BMW Stationwagon (24-SN-HZ)
Situatie:
De wijk Windmolenbroek is een echte woonwijk.  De fietspaden lopen dwars door de wijk, niet standaard naast de gewone weg, maar geheel zelfstandig. En zoals het hoort in een woonwijk, heeft een fietspad voorrang tov de ‘gewone’ weg.

Als je de wijk binnenkomt, moet je al snel bij een lastige kruising zo’n fietspad oversteken. Maar omdat daar ook twee wegen bij elkaar komen én een zebrapad liggen, is het behoorlijk onoverzichtelijk.

’s Ochtends op dit tijdstip is het er druk. Een basisschool ligt er vlak bij. Veel kinderen op de fiets, soms begeleidt door ouders, soms niet. Anderen wandelen. Er is maar één manier om daar te passeren: Extreem voorzichtig.

De bestuurder van de BMW heeft daar geen boodschap aan. Hij heeft haast. Kijkt even naar het fietspad en schiet dan snel voor een fietser langs, die nog net niet vol in de remmen moet, maar wel moet uitkijken voor de voorbijschietende wegpiraat. Het zebrapad er vlak achter was gelukkig rustig, anders had hij daar ook nog eens iemand kunnen scheppen.

Straf: Een kwartaal vrijwilligerswerk bij een Ronald McDonaldhuis. Kijk eens van dichtbij hoe kleine kinderen er uit zien en je rijdt hopelijk daarna niet meer met het intelligentieniveau van een Big Mac.