Tags

, , , , ,

Het Nieuwste SchavotPaul Onkenhout, John Schoorl, Bert Wagendorp – Het nieuwste schavot sportboek (09-050)

Een heerlijk koffietafelboek, als ik een koffietafel zou hebben. Nu stond het boek maanden in de krantenbak, voor het moment dat er geen kranten waren. Elke keer een paar bladzijden, dat is ook de beste manier om dit boek te lezen.

Elke zaterdag het hoogtepunt van De Volkskrant, de rubriek Het Nieuwste Schavot. Een heerlijke verzameling van de kortste column, foto’s van dubbelgangers, gedichten van L. van Gaal, achtergrondverhalen over vergeten sporthelden en bijeenkomsten in Nieuw Buinen. Dit en veel meer, oude bekende, maar ook nieuwe verhalen zijn gebundeld in dit boek.

HNS heeft ook een club, waarvan maar 999 mensen lid kunnen zijn. De hele lijst staat achterin het boek. Lidnummer 84 is ondergetekende. Als trots lid ben ik natuurlijk blij met dit boek, dat ook nog eens gesigneerd in mijn brievenbus viel.

En nu, maanden later, heb ik genoten van al het moois dat dit boek te bieden had. Nu gaat het naar boven, naar de plank met sportboeken, waar het vermoedelijk niet vaak van af komt. Maar toch, ik ben blij dat er een HNS Hyves is, dat er een groep is bij Linked In en dat elke zaterdag een nieuwe aflevering is te vinden in de Volkskrant. Helaas werd de WikiPedia pagina die ik ooit startte over HNS verwijderd.

Quote: “Volgens Broer ‘Pipo’ Jol behoren voetbalmakelaars tot de actiefste wikipimpers. ‘Op de Spaanse Wikipedia stond bij ‘Urzaiz’ dat hij een spits van 17 was die elk seizoen minstens 35 doelpunten maakte. Daar koopt Ajax hem op. Blijkt het een spits van 35 die elk seizoen hooguit 17 doelpunten maakt, trainingspotjes meegerekend. “ (Blz. 127)

Nummer: 09-050
Titel: Het Nieuwste Schavot Sportboek
Auteur: Paul Onkenhout, John Schoorl, Bert Wagendorp
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 288 (10401)
Categorie: Sport
ISBN: 978-90-6169-875-3