Tags

, , ,

Ook al gaat het kruipen best, het is ook best leuk om te stappen. Ik doe mijn handjes omhoog en papa of mama houdt mij vast en samen lopen we dan de kamer door. Zo kun je veel zien! Mama heeft mij toen een keer achter een karretje gezet en toen kon ik zelf de kamer door, dat was leuk. Mama heeft wel meer goede ideeën: een paar dagen later kwam ze thuis met een rollatorachtig apparaat, maar dan op mijn hoogte. En het leuke is, daar zitten allerlei knoppen op in vele kleuren die allemaal een ander geluidje maken. Het is echt mijn favoriete speelgoed geworden. Ik trek me er aan op, loop er mee door de kamer, maak er muziek mee, wat een prachtig ding.

Maar ja, je kunt dat apparaat niet altijd bij je hebben. In de crèche bijvoorbeeld hebben ze weer andere speelgoeddingen met wieltjes. En ook daar loop ik dan achter. Laatst ben ik van de gele groep, waar ik altijd speel, dwars door de oranje groep naar de rode groep gelopen. En Elif liep met me mee, dat was geweldig.

In Frankrijk, waar we de herfstvakantie weer even waren, hebben ze natuurlijk niet zulk leuk speelgoed. Maar gelukkig heb ik daar ook wat op gevonden. Je pakt gewoon een stoel en als je die stoel dan vooruit duwt, kom je ook heel ver. Op die manier ben ik door menig café en restaurant gelopen. Het mooie is dan dat je ook eens een keer bij een andere tafel kunt kijken wie er allemaal zijn en wat ze eten. En iedereen moet natuurlijk lachen als er ineens een stoel aan komt met een klein meisje er achter…