Tags

, , , , , , ,

Hard Gras 65Hard Gras 65 – Kuper ontmoet Zenden (09-045)

Het titelverhaal van de hand van Simon Kuper is een leuk portret van de globetrotter Zenden, maar niet echt een opzienbarend stukje geschiedenis. Het tweede verhaal dat op de voorkant wordt aangeprezen is dat wel. Karel Lotsy was niet fout! Er staat zelfs een uitroepteken achter, dit moet wel een primeur zijn. Niet lang na het verschijnen van deze Hard Gras verschijnt elders in de pers alweer een verhaal dat Lotsy wel actief zou hebben geheuld met de bezetters. Never ending story lijkt het dus.

Mijn favoriete verhaal in deze editie, die blijkbaar de oorlog tot thema had kunnen hebben, maar op de een of andere manier dat niet kreeg, is het verhaal van Marcel Rözer. Ik ken de goede man vooral als het sulletje dat op maandagochtend allerlei open deurtjes intrapt in Goedemorgen Nederland. En toch is hij ook wel sympathiek, een romanticus die sportjournalist is geworden uit liefde voor de sport. Hij schrijft een prachtig verhaal over kinderen van NSB-ers op het voetbalveld na de oorlog. En hij praat uit ervaring, waardoor het verhaal toch een extra lading krijgt. Complimenten!

Verder interessante verhalen van Jan van Mersbergen, Jonathan Hill, Rolf Slotboom (over profvoetballers als pokerspelers vanuit het zicht van een pokerpro) en Sjoerd Mossou.

65 uitgaven in bijna 15 jaar. Indrukwekkende serie. Hard Gras is nog lang niet aan AOW toe.

Quote: “Ik heb het verleden van mijn vader inmiddels ver achter mij gelaten en ik ben van mening dat publiekelijk oprakelen van herinneringen aan zijn leven geen toegevoegde waarde meer heeft. Ik kan mij voorstellen dat u daar als journalist een andere mening over heeft. Het spijt mij daarom ook dat ik niet op uw verzoek in kan gaan.” (Blz. 65)

Nummer: 09-045
Titel: Hard Gras 65. Kuper ontmoet Zenden
Auteur: Diversen (Hugo Borst, Marcel Rözer, Simon Kuper e.a)
Taal: Nederlands
Jaar: 2009
# Pagina’s: 104 (9498)
Categorie: Sport (Voetbal)
ISBN: 978-90-468-0565-7