Tags

, ,

Mijn eerste tandjes kwamen vrij vroeg. Ik was nog maar een maand of vier oud toen ineens op een dag twee tandjes onder in mijn mond zaten. Ik wist nog niet zo goed wat ik er mee moest, maar ik begreep wel dat je er trots op moest zijn. Papa en mama waren heel blij met die tandjes van me, ze vertelden het iedereen. Dus als ik moest lachen, en dat was best vaak, dan liet ik die twee tanden van me goed zien. En dan moest iedereen lachen, dus dat was een groot succes. Daar heb ik afgelopen zomer vaak gebruik van gemaakt.

Wat ook leuk was dat ik sindsdien elke avond mijn tandjes moet poetsen voor ik naar bed ga. Dan gaan papa en mama voor me staan en doen ze hun eigen mond heel ver open, steken hun tong uit en roepen ‘aaaaaa’. Is natuurlijk nergens voor nodig, want zodra ik de tandenborstel zie, doe ik mijn mond al open. Maar ik vertel ze niets, want het is een komisch gezicht om ze zo gek te zien doen. Op de tandenborstel smeren ze dan een witte pasta, die smaakt heel lekker. Het leukste is dat nadat zij mijn tanden hebben gepoetst (duurt niet echt lang met twee tanden), dan mag ik zelf ook de tandenborstel even vasthouden. Doe ik papa en mama na en beweeg die borstel door mijn mond. Heb ik helemaal geen hulp bij nodig.

Minder leuk was dat papa mij uitschold voor tweetand. Hij noemde me nog even Neptunes, maar kwam er toen zelf achter dat die altijd met een drietand liep, dus dat sloeg helemaal nergens op. Ik snap het niet hoor, ik kon er toch ook niets aan doen dat ik op dat moment pas twee tandjes had, daar hoef je me toch niet mee te pesten?

Wat ook anders was dat niemand meer zijn vingers bij mij in de buurt durfde te houden. Voor ik tandjes had vond iedereen dat nog wel grappig, ik deed dan een vinger in mijn mond. Maar nu zijn ze allemaal bang dat ik ze bijt.

Het duurde even voor ik door had waarom je tandjes krijgt. Toen ik ze kreeg, was al mijn voedsel nog vloeibaar. Sindsdien krijgt ik hapjes, toetjes, koekjes, broodkorstjes en sinds kort zelfs hele boterhammen. Dan is het toch wel makkelijk als je je tanden kunt gebruiken.

De laatste weken kwamen er ineens weer tanden bij. Eerst had ik rode billen en veel vaker sproeipoep en toen groeiden er weer meer tanden in mijn mond. Ik snap ook niet waarom ik eerst zere billen kreeg, de wortels van mijn tanden zijn toch niet zo lang? Ondertussen heb ik boven ook tanden en onder zit er al weer een derde naast. Volgens mij duurt het nu niet zo lang meer of ik kan biefstuk eten. Schijnt heel lekker te zijn.