Tags

, ,

Afgelopen maandag schreef ik een stukje over Nico Dijkshoorn op mijn weblog. Volgens mij was ik redelijk positief. Ik link naar de positieve recensie die ik over zijn gedichtenbundel schreef. Ik complimenteer hem met zijn optreden tijdens de Hard Gras tour. En ik vertel over het leuke idee dat hij had om zijn boek over  Kuif den Dolder te promoten.

Ik eindig inderdaad iets minder positief, over mijn teleurstelling van het niet ontvangen van het toegezegde gedicht. Volgens mij nog steeds redelijk netjes, er staat geen onvertogen woord in, zelfs niet in die laatste alinea.

Dit stukje levert een paar reacties op op dinsdag, waarna ik op dinsdagavond ook een berichtje op mijn Twitter zet over het blogje. Deze ‘tweet’ ik ook aan Nico Dijkshoorn, zelf ook erg actief op twitter vooral in soms erg grappige tweet-uitwisselingen met Wilfried de Jong en Bert Wagendorp.

Nico was niet zo geamuseerd door mijn stukje. Hij reageerde op mijn blog.

“Nog even nagekeken. Gedicht is gewoon verstuurd. Als je even gewoon had gemaild was er niets aan de hand. Had ik er gewoon nog 1 opgestuurd. Dit vind ik echter weer zo’n Hollands Jankstukje tekst dat ik het niet opbreng om een tweede op te sturen.
Groeten
Nico Dijkshoorn”

Netjes dat ik (nu wel) een reactie krijg. Jammer dat hij zo reageert. Ik heb namelijk drie keer gemaild en slechts 1 keer een reactie van hem gehad. Staat ook in het stukje. Het stukje een ‘Hollands Jankstukje tekst’ noemen (vooral de tweede hoofdletter lijkt me relevant, janken met een hoofdletter is namelijk erger dan zonder) vind ik dan weer overdreven. Zeker gezien het feit dat het komt van iemand die zijn boterham verdient door anderen af te zeiken. Nu mag je wat mij betreft Mart Smeets of Marco Borsato elke keer weer proberen te raken (als je daar lol in hebt), maar een klein beetje incasseringsvermogen hoort er wat mij betreft dan bij. Zelfs als ik geloof dat hij het opgestuurd heeft. Al heb ik ondertussen elders een blog gevonden waaruit blijkt dat ik niet de enige ben die op zijn gedicht wacht: Duncan Hills.

Daarmee was voor mij het verhaal klaar. Ik had even buiten de kracht van Twitter gerekend. Mijn blogje ging rondzwerven via Twitter. Columnist Luuk Koelman en ene Yannah (let op de weer in haar opmerking!) bemoeiden zich er mee. En woensdag was het ineens feest op mijn weblog. Twee keer zo veel bezoekers als normaal, bijna 400 op een dag!

En dan blijkt dat er ook mensen zijn die onvoorwaardelijk achter Nico Dijkshoorn staan. En die iets minder sterk zijn met taal. Lucas reageert nog netjes. Ene Wim iets minder netjes. Maar vooral de reactie van Jan kwam buitengewoon intelligent over. Vermoedelijk is Jan een reaguurder bij Geen Stijl. Daar zijn de reacties over het algemeen iets minder subtiel dan op dit weblog. Maar waarom ik nou een zak stront ben in zijn ogen, ik heb het niet helemaal door. En wat gmail er mee te maken heeft? Ik snap het niet. Of zou Jan zo veel humor hebben dat hij aan de oorspronkelijke foto refereert die deze discussie uitlokte?
Photobucket
Misschien moet ik zaterdagavond toch maar naar Apeldoorn. Kan ik Nico persoonlijk spreken, scheelt hem een postzegel. Iedereen tevreden…

Advertenties