Tags

, ,

Al meer dan 9 jaar blog ik via LiveJournal. Leuke site, in het verleden heb ik daar zelfs vrijwillig betaald om de site te helpen. Nu het twee keer is overgenomen en steeds groter en commerciëler is geworden, ben ik iets minder actief daar. Wat ik nog wel een geweldige uitvinding vind op die site, zijn de communities. Bloggers met dezelfde interesses vinden elkaar op gezamenlijke blogs over één onderwerp. Ik ben lid van bijna 100 van die groepen. Boekenfans onder elkaar, voetbalfans, liefhebbers van Britse humor, reizigers, noem maar op.

Omdat de site oorspronkelijk uit California komt en vele bloggers dus ook, kon ik op die site weinig met mijn liefde voor wielrennen. Toch vond ik de community J’adore le Tour. Leuk om ook eens met wielerliefhebbers uit andere landen over de Tour te praten. Afgelopen zomer was het daar erg rustig, dus zocht ik naar een andere groep wielerfans. Ik vond de groep met de mooie Italiaanse naam Gruppetto. Daar verscheen op een dag een verzoek een vragenlijstje in te vullen. Deed ik maar, misschien leer je er wat andere bezoekers door kennen. Ik begreep niet elke vraag. ‘Favorite pairing’ kon ik niet echt plaatsen in de context.

Ik bleek de enige. Alle andere bezoekers konden het wel. Het bleek dat alle andere leden van de community verhaaltjes schreven over wielrenners. Het kwartje viel bij mij nog niet. Ik maakte kennis met het begrip Slash fiction. Het bleek dat ik als enige niet door had dat het niet zozeer om wielrennen ging in ‘Gruppetto’, maar dat de bezoekers homo-erotische verhalen schreven met bekende wielrenners als hoofdpersonen.

Photobucket
Dus er zijn mensen die het leuk vinden om te fantaseren over Sylvain Chavanel en Heinrich Haussler in 1 bed (voorbeeld niet door mij bedacht, maar door een behulpzame ‘wieler’liefhebber). Die zelfs Fausto Coppi en Gino Bartali vreemde dingen met elkaar laten uitspoken. Voorbeeldje: Dit verhaal van een Engelse moeder die Kurt Asle Arvesen op bezoek stuurt bij Fabian Cancellara, nadat die laatste er niet in geslaagd was het WK op de weg te winnen. De Noor troost de Zwitser. Lees de rest zelf maar.

Ik dacht dat ik met mijn boekenhonger en reiservaring toch behoorlijk veel kende, maar er is toch weer een wereld voor me opengegaan. Maar dat goede gesprek over wielrennen heb ik nog steeds niet gehad.