Tags

, ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb wel eens tegen de officiële rijrichting ingereden in een parkeergarage. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 31-7-2009
Tijd: 18.15 uur
Plaats: Rondweg bij Bordeaux, Frankrijk
Dader: Witte Ford Galaxy (3385 TF03)
Situatie:
Niemand staat voor zijn plezier in de file, zeker niet aan het eind van de middag, dan wil je snel naar je bestemming. Maar een file is extra lastig als je moet plassen. En nog veel lastiger als je kind moet plassen.

Nu snap ik dat een huilend kind achterin het humeur in de auto niet echt goed doet. Dat je niet perse wacht tot de volgende parkeerplaats of tankstation. De vluchtstrook is een redelijk alternatief lijkt me. Niet ideaal, maar je moet toch wat.

Helaas, op de linkerbaan zit geen vluchtstrook. Dus zou je dan naar de rechterbaan moeten, dan kun je dus niet links snel die vrachtwagen inhalen. Maar hoe haal je het in je hoofd om op de linkerbaan je auto op de handrem te zetten om je kind tegen de vangrail laten plassen? Hoe debiel ben je dan? Behalve dat het extreem irritant is voor de honderden auto’s die achter je staan, is het ook nog eens erg gevaarlijk. En dat je zelf risico’s wil nemen, kan me geen moer schelen, dat je je kind ook in gevaar brengt, is volgens mij onvergeeflijk.

Straf: Twee maanden als plasgeitebreier werken in een kinderdagverblijf en alle, maar dan ook echt alle, luiers verwisselen.

Advertenties