Tags

, , , , , ,

HeideroosjesGuus Hoogaerts en Leon Verdonschot – De Heideroosjes een teringtyfustakkeband (09-041)

Met een trage computer en een steeds trager wordende laptop is het altijd goed om een boek naast de computer te leggen. De anders zo ergerlijke momenten (doet-ie het nu nog niet) gaan dan simpel voorbij. Het boek moet natuurlijk niet te veel diepgang hebben, gewoon wegleggen na een gelezen alinea of hoofdstuk en dan een week later weer verder, geen probleem.

De biografie van de bekendste punkband van Nederland voldeed perfect aan deze beschrijving. Leuk om te lezen, een enkele keer een CD op te zetten (Alleen idioten betalen meer dan fl.29,95), leuk om iets meer te lezen over een band die toch wel een bijzondere groei heeft doorgemaakt.

Vooral het artikel uit de Revu waarin de Heideroosjes zelf beschrijven hoe hun toer door voormalig Joegoslavië gaat, is erg leuk leesvoer.

Leuke band, weinigzeggende biografie, niets bijzonders.

Quote: “Kroatië blijkt een grote punk-scene te hebben. (..) Zelfs het dialectnummer ‘niks te doon’ zingen ze uit volle borst mee. (..) Na afloop vliegen de shirts de deur uit. Ook mijn eigen bezwete exemplaar wordt bijkans van m’n lijf gerukt. Ten einde raad geef ik het maar weg. ‘I never gonna wash this,’ roept de punk die ’t te pakken krijgt. Ik verbaas me over zijn blijdschap. (blz. 104)

Nummer: 09-041
Titel: De Heideroosjes een teringtyfustakkeband
Auteur: Guus Hoogaerts en Leon Verdonschot
Taal: Nederlands
Jaar: 1998
# Pagina’s: 128 (8708)
Categorie: Muziek
ISBN: 90-5330-258-1