Tags

, , , ,

Het begon via Twitter. Dankzij Lance Armstrong kent iedereen die site nu, maar hij is niet de enige Tweetende wielrenner. In Nederland zijn er ook meerdere renners in het peloton. Koos Moerenhout is er ook al een tijdje mee bezig.

En Koos schreef over een bandje dat nog niet zo bekend was. The Gasoline Brothers werden dankzij Twitter een bekende naam in het peloton. Andersom volgden de muzikale wielerfans via Twitter de Nederlandse veteraan. En ze gingen een uitdaging aan: Als Koos Nederlands kampioen zou worden, dan zouden zij een nummer voor Koos schrijven. En zoals bekend: Koos won en rijdt sindsdien in het rood-wit-blauw.

Volgens Bert Wagendorp (ook een Twitteraar) in de Volkskrant deze week (helaas niet online) het eerste wielerlied geschreven voor een nog actieve renner. Bijna goed. Krang schreef over Pantani toen die nog niet tussen zes planken lag.

The Gasoline Brothers schreven snel na het NK een nummer voor hun held. ‘There it goes’ krijgt ook de ondertitel ‘voor Koos’. Er werd snel een clip in elkaar gezet en het lied over Koos gaat het hele internet over.

There it goes, this is the decisive jump.
There it goes I can almost see the finish line.
There it goes, this is the decisive jump.
There it goes, victory is mine.

Pakkend refrein, gewoon een erg goed nummer. Mart Smeets heeft volgens mij ook medewerking verleend, zijn commentaar is in het nummer opgenomen. In de clip zien we Koos met een gitaar, al speelt hij volgens mij niet mee. Hij nam wel de eerste single in ontvangst. Het nummer werd net te laat opgenomen om nog mee te kunnen op de nieuwe CD Tsk, over een dikke maand in de winkels.

Het nummer is voor iedereen gratis hier te downloaden. Volg de hype, de band verdient het zeker. Leuk nummer, blij te zien dat er zo nu en dan een wielerlied verschijnt van een serieus te nemen band.