Tags

, , ,

Ik draai nog bandjes in de auto. Ik weet dat ik daarmee hopeloos achter lig op de rest van de wereld, maar ik heb nog ongeveer 700bandjes in de kast staan met daarop heel veel van mijn favoriete muziek. Vervangen door CD of MP3 is onmogelijk, er zitten unieke opnamen tussen, of veel te duur omdat het over honderden albums gaat, of te bewerkelijk om ze allemaal te downloaden. En zelfs nu Heineken me probeert belachelijk te maken met deze reclame, blijf ik een tevreden bandjesdraaier.

Thuis draai ik dus wel CD’s en DVD’s, een Ipod zal er een dezer dagen vast ook wel komen, maar vooralsnog ben ik blij met het cassettedeck in mijn auto. Ik werd ook vrolijk toen ik tijdens de vakantie inSpanje ineens een zaak tegenkwam waar ze nog kasten vol bandjes hadden. En dat voor maar 1 euro per stuk. Vaak is het dan echte bagger, waar je na 3 secondenal hebt besloten er geen tijd aan te besteden.

Hier niet. Ik heb me echt moeten inhouden en rustig gezocht naar iets nieuws. Hun collectie is indrukwekkend, naast alle groten van de muziekwereld, kom ik ook de Nits tegen en zelfs de eerste Gerard Joling staat er tussen. Tientallen albums heb ik al thuis, dus is het overdreven nog een keer te kopen. Ik zou mijn collecties van Prince, Bruce Springsteen of Van Morrison kunnen completeren als ik dat zou willen. Ik hou me in en koop er maar drie.

 

Uiteindelijk ben ik het meest benieuwd naar het bandje van Nena dat ik heb gekocht. “99 globos rojos” en “Solo un sueño” moeten volgens mij de Spaanse versies zijn van ’99 luftballons’ en ‘Nur getraumt’. Midden jaren tachtig mijn favoriete band, ik wist dat ze in het Engels hadden opgenomen, maar Spaans was onbekend voor mij.

Eenmaal in de auto werd ik snel uit de droom geholpen. Dit was het ‘International album’ dat Nena snel had opgenomen om in het buitenland ook te scoren. Kant A Engels, kant B Duits. En alleen de titels op het hoesje waren in het Spaans. Ik vond het wel grappig. Heb ik toch nog iets unieks in huis, al is het dan alleen maar het hoesje en niet de muziek.