Gerbie kijkt YouTube 038

Volgens mij is het een hit. Lily Allen zingt het in ieder geval erg vaak op de radio de laatste tijd. Het nummer is leuk en poppy, je hebt al snel de neiging mee te zingen. Pas dan hoor je dat de tekst niet zo netjes is. Volgens mij is juist daarom erg populair. Een lief onschuldig zangeresje die een leuk deuntje zingt, maar ondertussen stiekem smerige taal bezigt. De tekst is eigenlijk best goed, een goed nummer tegen intolerantie dus.

Ik heb de officiele clip niet gevonden op YouTube. Maar wel diverse mensen die het nummer als inspiratie gebruikten op een leuk filmpje te maken. Deze vond ik wel grappig:

Mocht je de tekst helemaal willen weten dan is deze versie aan te raden. Al heb ik de indruk dat het niet de meest geletterde persoon was die de tekst opschreef. Het woord ‘Middeleeuws’ is toch niet zo moeilijk in het Engels?

Wat velen niet weten is dat het idee van Lily Allen niet origineel is. Al jaren geleden zong Wim de Bie namelijk een vergelijkbare tekst. Voor ons Nederlanders een overduidelijke parodie op Pieter van Vollenhoven, voor buitenlanders een onbegrijpelijk filmpje. Dat de teksten in het Nederlands ondertiteld worden maakt het volgens mij alleen maar leuker, zelfs per ongeluk staan er maar weinig woorden goed vertaald namelijk. Soms is het nuttig meer talen te spreken. De site die dit filmpje dus plaatste, zag niet de ironie van de ondertiteling.