Tags

, , ,

Een paar maanden geleden was er de discussie over de naam van mijn plaats. Goor, stadsrechten sinds 1263 onder deze naam, klonk een aantal mensen toch iets te negatief. Of er een nieuwe naam bedacht kon worden. Geen Stijl pikte de discussie op en riep om suggesties. De meest genoemde naam werd Swaffelo.

Dit weekend is er het jaarlijkse Schoolfeest, voor vele Gorenaren het hoogtepunt van het jaar. Maar sinds gisteren wonen we blijkbaar niet meer in Goor. Wie gisteren terug kwam rijden zag aan de rand van de bebouwde kom ineens een andere plaatsnaam dan we gewend waren.

Photobucket

En weer dook de pers er op. Geen Stijl natuurlijk pronkend. De regionale krant TcTubantia. Zelfs de Nos doet mee. Het Wikipedia-lemma bleek ook al aangepast. En een eigen site was er al snel: Swaffelo.nl

Gisteravond was de eerste avond in de tent. De komende dagen zal er menig uurtje doorgebracht worden bij de plaatselijke horeca of in voornoemde kampeergelegenheid. Mijn promillage zal waarschijnlijk niet laag genoeg zijn om auto, computer of fiets te starten. Maandag ben ik er weer.