Tags

, , , ,

De Engelsen zeggen het mooier: “You love him or you hate him”. Er is geen middenweg. Suarez past niet bij de Nederlandse poldergedachte. Een prachtige voetballer, maar een ongelofelijke irritante persoonlijkheid. Hij kent genoeg Nederlands, volgens eigen zeggen, hij kan zich verstaanbaar maken, dus is hij gestopt met Nederlandse les. Vrij hoog op de lijst van spelers die de Nederlandse competitie deze zomer zullen verlaten.

En dat is jammer, want Suarez is een mooie voetballer. Er gebeurt altijd iets als hij in het veld staat. En ook voor zijn tegenstanders op diverse tribunes is het zonde. Aan wie moeten die zich volgend seizoen ergeren? Voor scheidsrechters is het zonde, want elke valpartij van hem wordt automatisch als schwalbe bestempelt, inkomsten voor de KNVB, pluim voor de man met de fluit.

Maar Suarez heeft humor. Waarschijnlijk niet zelf bedacht, zijn tekst in deze reclame, maar leuk is het zeker. “Suarez nooit zitten op de bank”. De verkoper is ook goed trouwens: “Ajax, ja goede club, Cruijff, Keizer, Abe Lenstra.