Tags

, , , ,

Photobucket

Eind december 2004 claimde ik de naam gerbie7 ook bij deze site en begon ik een web-log. Ik blogde al jaren, sinds 2000 om precies te zijn, via LiveJournal, alwaar ik ondertussen 2494 ‘posts’ heb geproduceerd.

Mijn eerste stukje hier verscheen op 16 januari 2005. Precies 1545 dagen geleden. Het eerste stukje ging over een boek van Willem Wilmink. In het begin was dit weblog dan ook vooral een openbare opslagruimte van boekverslagen, reisverhalen, oude voetbalcolumns en eerder geschreven wielerstukjes. Tegenwoordig staan er 66 categorieën aan de rechterkant, waarin elk verhaal ooit geschreven terug te vinden is.

In den beginne vooral verhaaltjes, al snel verhaaltjes met een plaatje er bij. Je moet met de tijd mee. Ik was altijd al een stukjesschrijver, pas op dit web-log zag ik de toegevoegde waarde van een foto. Na de komst van de digitale camera werden foto’s ook wel eens het hoofdonderwerp, bijvoorbeeld in de reeds 107 afleveringen van Kijk nog eens.

Probeerde ik eerst mij zelve buiten het blog te houden, tegenwoordig staan er stukjes over mijn leven, over mijn werk en zelfs door mijn dochter op dit weblog.

Op moment van schrijven hebben vandaag 53 bezoekers 84 blogjes gelezen. Vorige maand was de drukste dag sinds ik een teller op het weblog heb: 253 bezoekers op 25 maart. In totaal hebben 49.466 bezoekers de site bezocht, 40 per dag vanaf het begin. De laatste maanden meer dan 100 per dag, tot mijn vreugde. Afgelopen jaar kwamen de bezoekers uit 67 verschillende landen. De kracht van Google lijkt me duidelijk. Volgens mij zijn er maar 4 landen waar Nederlands officieel gesproken wordt..

Nog wat nutteloze statistieken: In de afgelopen maand kwam 59,53% op dit weblog via een zoekmachine. 82,55% van de bezoekers kwamen hier voor het eerst en de gemiddelde tijd op het weblog was 2 minuut en 35 seconden. Dit kalenderjaar waren de populairste zoektermen waarmee men op mijn blog kwam de naam van mijn dochter en mijn eigen naam. Andere populaire namen die gezocht werden: Kees Spiering, Toon van Driel, Toni Schumacher, Sander de Kramer, Frank Verbeek, Leo Blokhuis en Eefje Pleij.

In 2008 was de top tien van zoektermen als volgt:
Stats 2008

Een jaar eerder zag de top tien er toch iets anders uit:

Photobucket

Ook leuk, het lijstje van de sites waar mijn bezoekers vandaan komen:
Photobucket

Prachtige site, Google Analytics. Ik weet ook bijvoorbeeld dat het afgelopen jaar 83,89% van mijn bezoekers slechts eenmalig op deze site terecht kwamen. Goed om de populariteit weer even te relativeren. Andersom, bijna 16% komt dus terug. Ook niet gek. 2,29% van de bezoekers is hier zelfs meer dan 200 keer op bezoek geweest. Wie is u?

372 reacties kwamen er in totaal. Niet veel. Maar wel veel leuke. Schrijvers die hun eigen boek jaren later gerecenseerd zagen staan. Mensen die zichzelf of familieleden googleden. Mensen die een discussie aan wilden gaan. Bijna nooit vervelende reacties. Slechts 2 IP-bans heb ik ooit uitgedeeld.

Heerlijk, goochelen met getalletjes. En dat allemaal vanwege dat éne magische getal. Dit is namelijk het duizendste stukje op dit weblog. 1000. Felicitaties zijn welkom!