Tags

,

Een leuke site, die elke zondag weer de moeite van het bezoeken is, is de site Postsecret. Het idee is simpel. Iedereen heeft wel eens een geheim. Dat geheim kun je eigenlijk met niemand delen. Maar als je nu een kaartje opstuurt, kun je het delen, zonder dat iemand weet wiens geheim je leest. Er is ondertussen een gigantisch archief verzameld. En omdat het populair werd, kon er geld verdient worden. Bijvoorbeeld door een boek te bestellen.

De site wordt veel beter uitgelegd dan hier op WikiPedia of via de iets kortere Nederlandse WikiPedia. Er is natuurlijk ook een Nederlands alternatief: Briefgeheimen (kent iemand ook andere talen?).

Het idee is vooral zo leuk omdat iedereen nog steeds, ruim vier jaar na het begin van de site, de moeite doet om een origineel kaartje te sturen. Er zitten humoristische geheimen tussen, maar ook heel schrijnende. Van een abortus waar zelfs de echtgenoot niet van af weet, via geheime verhoudingen naar vreemde fantasieen en leuke gedachtekronkels. Het blijft gewoon de moeite waard om te lezen.

Photobucket