Tags

, , ,

Volgens mij heeft iedereen die vaker dan eens per week achter de computer zit het wel eens gedaan. Je eigen naam googlen. Een keer in de zoveel tijd doe ik dat dus ook. Vooral wielerspelletjes waar ik al jaren aan meedoe. Eén naamgenoot ietwat verder naar het noorden, mijn eigen blogs, en ineens ook een link die er ook al jaren moet staan, maar die ik nog niet eerder zag.

Aan het eind van mijn lange reis (de naam die ik geef aan anderhalf jaar backpacken), had ik in Australië een extreem ouderwetse laptop gekocht. Zonder harde schijf, met een opstartdiskette, veel te zwaar en vooral erg traag. Maar bovenal ideaal om reisverhalen op te tikken, dure internetcafé’s voorbijlopend. Een Australisch reizigersblad had een schrijfwedstrijd. Ik schreef twee verhalen op 1 avond. Niet verhalen die ik zelf zou hebben geschreven, maar meer wat ik verwachtte dat zij zouden willen zien.

Ik had gelijk. Ik was nog niet thuis of ik kreeg een E-mail dat 1 van de 2 verhalen uitverkozen was. Driving in the outback was precies het verhaal wat ze zochten. Zonder probleem stuurden ze een T-shirt, 100 Australische Dollar en gelukkig ook de uitgave waar het verhaal in stond naar Nederland. Toch leuk om je eigen naam in een blaadje aan de andere kant van de wereld te zien.

Bijna acht jaar later zie ik dat het verhaal nog steeds op hun website staat. Ook wel leuk. De laptop heb ik overigens weggeven aan een Engelse jongedame die de dag voor ik Australië verliet jarig was. Zelden iemand zo verbaasd zien kijken.

Advertenties