Tags

, ,

Ruim vijf weken oud en ik heb nu echt wel door dat ik Suus heet. Ik hoor die naam heel vaak. Iedereen schijnt het een leuke naam te vinden, al geloof ik ook dat iemand die het geen leuke naam vindt, dat niet zal zeggen tegen papa en mama.

Maar ik begrijp nog niet goed waar al die andere namen vandaan komen. Potearpl had de kraamhulp het de hele tijd over. En papa en mama praten ook vaak over Inie Minie, maar ik geloof dat dat komt omdat ze mij zo noemden voordat ik geboren werd. Wist je trouwens, even roddelen, dat papa en mama zelfs op de weg naar de operatiekamer waar ik geboren ben, nog aan het discussiëren waren over een jongensnaam? Maar goed dat ik een meisje ben, dat was een stuk makkelijker.

Sommigen noemen mij ook Suusespuus, ik hoop dat mijn toekomstige klasgenoten dat niet lezen, anders gaan ze mij daar mee uitschelden. Verder hoor ik dingen als schattie, drollie, lekker ding en blondie. Driftkop, draaikont en meidje. Ik weet het ook allemaal niet meer. Als mama mijn luier verwisselt noemt ze me Poepchinees, terwijl papa het houdt bij Poeperd of Stinkerd. Mama noemt me soms ook Tante Pollewop. Ik zou niet weten wie ze daarmee bedoelt, want ik heb al vele tantes op bezoek gehad, Marion, Roos en Mariël, ook oudtantes waren er al, maar Pollewop ken ik niet. En tenslotte hoor ik zo nu en dan Dikkop. Ook niet aardig. Klopt, ik ben iets gegroeid sinds mijn geboorte, maar om me daar nu om uit te schelden, ik moet toch groeien?

Volgens mij stond er maar één naam op mijn geboortekaartje, dus waarom al die andere namen terugkomen, ik snap het niet.