Tags

, , ,

Anderhalf jaar geleden schreef ik voor het eerst over Roosbeef. Niet dat ik nu claim er vroeg bij te zijn, ze won tenslotte drie jaar geleden al de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst een concert van haar bezocht. In het voorprogramma een plezierige verrassing: Paulusma. Ooit gitarist van Daryll Ann, vijftien jaar een goede band in Nederland. Tegenwoordig is Jelle solo, al had hij wel een band van vijf andere leden om zich heen om solo te spelen. Leuke muziek die dan weer richting het melodieuzer werk van Pink Floyd neigde, dan het repetitieve van The Verve in zich had, maar ook The Doors  leken een beslissende invloed te hebben gehad. Goede opening van de avond, zonder toegift, hij moest naar zijn broer die vader was geworden.

Roosbeef was overdonderend. Prachtige teksten, onderkoelde humor, romantische kijk op het leven, ze maakt haar reputatie volledig waar. Jong als ze is, staat ze toch als een door het leven gemerkte zangeres op het podium. Oprechte verbazing als ze zich afvraagt ‘ga je op vakantie dan?’ in het nummer Jongen gaat het leger in. De boerderij waar ze opgroeide krijgt een prachtige ode en Onder invloed is een van de mooiste liefdesliedjes in jaren. Soms komt ze ietwat verlegen over, dan weer staat er de zelfverzekerde jongedame die vorig jaar een prachtig debuutalbum (als ik de recensies mag geloven) afleverde, met de geweldige titel “Ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten”. Ze is ook adrem, te verwachten van iemand die dergelijk mooie teksten kan produceren.

Photobucket

Een oud concert van haar is te beluisteren via Fabchannel. Ook via  YouTube heb je op dit moment de kans om 46 filmpjes van haar te bekijken. Last FM tenslotte heeft ook veel nummers van haar. Een eigen opname van Bouwvakkers gespeeld in Deventer (slechte kwaliteit, mijn camera, niet haar zang) als bonus.

Prachtige zangeres, ze zal nooit zo groot worden als de Borsato’s van deze wereld (gelukkig maar), maar ze verdient zeker veel steun. Gaat haar zien!

Advertenties