Tags

, , , , , , ,

De Muur 22De Muur 22 – Genieus (08-080)

Het is een mooi woord van Kai Reus. Genieus. Het zit ergens tussen geniaal en ingenieus in. Denkt schrijver Thijs Zonneveld tenminste. Na een paar maanden begrijpt hij beter wat de renner bedoelt. Een mooi verhaal over de Reus schrijft hij. Niet eenvoudig. Reus heeft natuurlijk al veel publiciteit gehad, zijn verhaal is al bekend. Toch lukt het Zonnveld om een eigen verhaal er van te maken, om zijn eigen draai te geven aan de hobbels op weg naar de comeback van Reus.

Ander hoogtepunt is de terugblik op het WK te Ronse door Herman Chevrolet. De claim to fame van meneer Criquelion lijkt het haast. Ook niet helemaal terecht, maar een mooie achtergrondanalyse is nooit mis.

Verder verhalen van Nando Boers over Tyler Hamilton, Loek Kusiak over Wim Schepers en erg interessant stuk over Bouke Mollema door Igor Wijnker. Daar komen Jan Boesman en Bart Jungmann bij en het 22e nummer van De Muur is ook weer vol.

De prangende vraag blijft echter: Aan wie heb ik deel 1 ook al weer uitgeleend, mijn collectie was zo mooi compleet…

Quote: “Samen met zijn vluchtgezellen werd Armstrong mooi weer ingelopen, maar door een eigenaardige hersenkronkel zou ik hem een tijd lang blijven associëren met de winnaar die dag, en dat was Wilfried Nelissen.” (blz.50)

Nummer: 08-080
Titel: De Muur 22 – Genieus
Auteur: Diversen (Thijs Zonneveld, Bart Jungmann, Nando Boers, Loek Kusiak, Igor Wijnker, Herman Chevrolet, Jan Boesman)
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 128 (16446)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 978-90-204-0922-2