Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik vergeet wel eens mijn hand uit te steken als ik rechtsaf sla. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 27-10-2008
Tijd: 16.40 uur
Plaats: A1 tussen Azelo en afslag Rijssen
Dader: Grijze Honda Rava (74-GX-BT)
Situatie:
Op de autobaan geldt in de spits een inhaalverbod voor vrachtwagens. Daar is een reden voor. Wanneer een vrachtwagen een andere vrachtwagen inhaalt en maar 2 kilometer per uur sneller rijdt, dan duurt het kilometers voor hij er langs is.

Datzelfde principe gaat natuurlijk ook op voor auto’s die langzaam rijden. Het is geen probleem, maar blijf dan rechts rijden. Wanneer je 110 rijdt op de linkerrijbaan blokkeer je het verkeer en lok je anderen uit om te gaan bumperkleven, rechts inhalen of andere rare fratsen uit te halen.

Deze chauffeur presteert het dus om tien kilometer lang op de linkerrijbaan te blijven rijden, met 112 als topsnelheid. Dat er achter hem tientallen auto’s sneller willen rijden, lijkt hem niets uit te maken. Ik ben blij dat ik de volgende afslag mag nemen.

Straf: Een dagje in een Axam (45 km/u maximaal) over een provinciale weg rijden en kijken hoe vaak je gesneden wordt.

Advertenties