Tags

, ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik rij wel eens te hard. Ik heb wel eens overgestoken terwijl het voetgangersoversteeklicht nog rood was. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 06-10-2008
Tijd: 17.30 uur
Plaats: Windmolenbroek te Almelo
Dader: Zwarte Peugeot (98-JD-CL)
Situatie:
Met twee kinderen achterin rijd je voorzichtig. Dat is niet meer dan normaal. Voorzichtig kan ook betekenen langzaam. Geen probleem.

Bij het stoplicht valt het me op dat moeder traag reageert. Ook dat kan. Maar de werkelijke reden van haar rijgedrag zie ik bij het volgende stoplicht. Met haar rechterhand heeft ze een mobieltje tegen haar linkeroor gedrukt.

Geen wonder dat ze te langzaam rijdt, iets te veel slingert en traag reageert. Schakelen is op deze manier wel erg lastig. Ze rijdt de hele woonwijk door op deze manier, tot ik gelukkig af mag slaan en me niet meer hoef te storen aan deze dame, die blijkbaar vergeten was dat er ook nog kinderen in haar auto zitten

Straf: Een verplichte wandeling over een kerkhof waarop meerdere kinderen liggen. Kijken of ze daarna ook nog haar kroost in gevaar durft te brengen.

Advertenties