Tags

, , , , , ,

Geluk is gelul met een kDiversen – Geluk is gelul met een K (08-070)

Cabaretteksten in een boek blijft surrogaat. Je moet ze horen, zien, voelen, het liefst gewoon in een theaterzaal. Desnoods van CD of DVD. Maar de tekst die overeind blijft zwart op wit blijft een uitzondering.

Desalniettemin is het soms wel grappig om teksten terug te lezen. Vooral teksten van artiesten die je live gezien hebt of wiens stem zo bekend is, dat je al lezend de tekst hoort door de artiest zelf, al is het dan in je hoofd.

Deze verzameling teksten werd samengesteld door Jan J. Pieterse, sinds jaar en dag de presentator van Cabarestafette in den lande. Het concept is simpel. Drie jonge, aanstormende talenten die samen een avond vullen, aan elkaar gepraat door Pieterse, die een paar dichtbundels de zaal in slingert en al jaren doet wat Dijkshoorn sinds kort in DWDD op televisie mag doen.

In dit boek lezen we Vincent Bijlo, Bert Klunder, Andre Manuel, Jeroen van Merwijk en Kees Torn naast Poelifinario prijswinnaar Maarten van Roozendaal. Maar ook bij mij onbekende grootheden als Els de Schepper, Johan Hoogeboom, Marcel Beekman en Arno van der Heijden hebben de shift overleefd.

Leuk tussendoortje, het boek lag ook naast mijn computer, om die halve minuut van het opstarten te overbruggen, en die minuut van het inloggen (dank je Ziggo…) daarna.

Quote: “Een oorlog tegelijk, een oorlog tegelijk, een giro, twee partijen en dan verder geen gezeik. Gewoon gezellig, leuk, weer net als vroeger, met het Derde rijk. Een oorlog tegelijk.”

Nummer: 08-070
Titel: Geluk is gelul met een K
Auteur: Diversen, samenstelling: Jan J. Pieterse
Taal: Nederlands
Jaar: 2001
# Pagina’s: 128 (14216)
Categorie: Humor
ISBN: 90-6806-309-X

Advertenties