Tags

, , ,

Hier schreef ik al een keer over ziekmeldingen. Er zitten vaak vermakelijke bij. Maar vorige maand stonden er op één dag twee geweldige tussen. Die moeten gewoon even vermeld worden.

Er was een leerling die niet op tijd bij de toetsen aanwezig kon zijn. “Problemen vervoer vliegtuig”, staat in de kolom ‘reden’. Dat noem ik nou motivatie. Onze leerlingen zitten zo ver weg dat ze een vliegtuig nodig hebben om op school te komen. Ik zie vader staan in het weiland achter het huis, hun eigen landingstrip, zwengelend aan de propeller van dat $%^&-vliegtuig dat maar niet wil starten. Dochter rent naar binnen, “Ik bel school wel even vast”,  waarna het vliegtuig definitief de laatste snik geeft. Waarschijnlijker is natuurlijk dat ze de week ervoor op vakantie was en dat ze op een vreemd vliegveld uren moest wachten voordat ze weer naar Nederland kon vliegen, maar ik vind mijn versie leuker.

De tweede ziekmelding was iets triester. De jongedame in kwestie kon ook een toets niet maken. Reden: “Door vriend op straat gezet”. Erg sneu natuurlijk, maar eenmaal hardop lezen leverde toch al snel een lachsalvo op in de docentenruimte. Het beeld van een leerlinge met al haar koffers om haar heen, de leerboeken los er tussen (ze had natuurlijk zo hard geleerd dat ze haar relatie had verwaarloosd, waarna ze de deur gewezen kreeg) kwam meteen naar boven. Ik hoop dat het goed gekomen is. Of misschien woont ze ondertussen weer thuis en heeft ze de herkansing alsnog gemaakt. Want leedvermaak blijft leuk, maar uiteindelijk wensen we iedereen natuurlijk het beste toe.

En op een dag als deze val je met ‘hele erge rugpijn’ helemaal niet meer op.

Advertenties